Płatki owsiane to świetna opcja śniadaniowa, ponieważ są pełne błonnika i białka, ale mają niską zawartość cukru i tłuszczu. Jeśli chcesz dodać dodatkowe składniki odżywcze do swojego porannego posiłku, spróbuj dodać do owsianki świeże owoce, kilka orzechów lub nasion, a nawet jajko lub dwa, aby uzyskać trochę białka. Płatki owsiane można jeść bez dodatków lub z mlekiem, ale jeśli chcesz potraktować je jak deser, nie musisz się z tym źle czuć; wystarczy dodać trochę brązowego cukru, miodu i cynamonu!
Owsianka to zdrowe, obfite śniadanie, którym może się cieszyć niemal każdy. Jest to również jedna z najbardziej uniwersalnych rzeczy, jakie można jeść. Z kilkoma prostymi dodatkami, możesz zmienić swoją owsiankę w pyszny posiłek.
Oto kilka zdrowych składników, które dobrze komponują się z owsianką:
- Owoce (świeże lub suszone)
- Orzechy (migdały i orzechy włoskie to moje ulubione)
- Granola
- Mleko lub jogurt
Więcej porad znajdziesz na stronie http://diysy.pl/.